Ό,τι συμβαίνει… κάτω από τη "Μύτη" μας

Η Σοφία Πάσχου και οι Patari Project, μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο", επιστρέφουν στο θέατρο για ενηλίκους με μία διαφορετική, ανατρεπτική και απολύτως σύγχρονη ανάγνωση του μυθιστορήματος του Νικολάι Γκόγκολ "Η Μύτη".

Ένας άνθρωπος χάνει τη μύτη του κι αρχίζει έναν αγώνα για να την ξαναβρεί. Την έχει όμως πραγματικά ανάγκη; Πόσο δεδομένο μπορούμε να θεωρούμε το οτιδήποτε; Πόσο παράλογος είναι ο κόσμος που ζούμε; Τι περιθώρια αντίδρασης έχουμε;
Θεατές και ηθοποιοί αλλάζουν θέσεις με τους πρώτους να βρίσκονται στη σκηνή του θεάτρου Πόρτα σε ειδικά διαμορφωμένες κερκίδες και τους δεύτερους να παίζουν όλη την παράσταση πάνω στα καθίσματα του θεάτρου!

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου. Δραματουργία: Juan Ayala. Μουσική Σύνθεση: Ανρί Κεργκομάρ. Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου. Σκηνική Επιμέλεια: Άγγελος Καρύδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Τρικενέ. Φωτογραφίες/video: Panagiotis Maidis. Με τους: Θεοδόση Κώνστα, Θάνο Λέκκα, Ηλία Μουλά, Κίττυ Παϊταζόγλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου στο θέατρο Πόρτα.


Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)