Μέριλ Στριπ εναντίον Ντόναλντ Τραμπ από το βήμα των Χρυσών Σφαιρών

Σε καυστική επίθεση στον Τραμπ μετέτρεψε η Μέριλ Στριπ την ομιλία της κατά τη βράβευσή της στις Χρυσές Σφαίρες, με λαβή κυρίως την "μίμηση" που είχε κάνει ο εκλεγείς πρόεδρος ενός ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες που τον είχε επικρίνει.


"Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε" είπε η 67χρονη Στριπ, που τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της με το ειδικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ. 
"Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες" είπε χαρακτηριστικά η Στριπ. 
Αν και η Στριπ δεν ανέφερε τον Τραμπ κατ' όνομα, χρησιμοποίησε την ομιλία της για να πει ότι οι πράξεις του εκλεγμένου προέδρου νομιμοποιούν τον εκφοβισμό. 
O Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομη συνέντευξή του στους New York Times απέρριψε τους χαρακτηρισμούς της Στριπ, κατηγορώντας την ότι είναι "θαυμάστρια της Κλίντον". 
Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι "δεν εκπλήσσεται" από το γεγονός ότι οι "φιλελεύθεροι άνθρωποι του κινηματογράφου" στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του. 
Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν "χλεύασε ποτέ κανέναν" και πρόσθεσε: "Η Μέριλ Στριπ και όλοι οι άλλοι το ισχυρίζονται λες και μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μου". 
Αν και αναμενόταν ότι η τελετή απονομής θα έχει αρκετά σχόλια κατά του Τραμπ, αυτά ήταν μάλλον περιορισμένα σε έκταση, με τον Τζίμι Φάλον να σημειώνει στην αρχή ότι η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών "είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Αμερική που τιμούν ακόμα τη λαϊκή ψήφο". Το σχόλιο ήταν αναφορά στην εκλογική νίκη του Τραμπ, ο οποίος κέρδισε την Χίλαρι Κλίντον, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε μικρότερο αριθμό ψήφων.

Πηγή: in.gr