Η "Κλοτίλδη" και το πεπρωμένο της στο Bios

"Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη", το έργο του Τζοβάνι Γκουαρέσκι και νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, θα παρουσιαστεί από τις 26 Ιανουαρίου στην ολοκληρωμένη για πρώτη φορά θεατρική εκδοχή της στο Bios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


Η Αμαλία Καβάλη (που εντυπωσίασε φέτος με την ερμηνεία της στο "Ορλάντο") και ο Γιάννης Σοφολόγης διασκεύασαν από κοινού την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού και μάλιστα επέλεξαν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. 
Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους. 
Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ που την θεωρεί εξαιρετικά ενοχλητική. Αυτό δεν αρέσει στην Κλοτίλδη, γι' αυτό και του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα. 
Γραμμένο το 1942, ο Ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι - γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του "Δον Καμίλο"- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. 

Συντελεστές: Διασκευή και Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης. Πρωτότυπη Μουσική: Gary Salomon. Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλλη. Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη - Γιάννης Σοφολόγης. Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon. Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Info: Πρεμιέρα: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00. Παραστάσεις: από Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 έως Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη με Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 70 λεπτά. Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενιαίο). Χώρος: ΒΙΟS. Διεύθυνση: Πειραιώς 84. Αθήνα. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425335


Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)