Το "Rogue One" πρώτο σε εισπράξεις, αλλά κάτω από το "Η Δύναμη Ξυπνάει"

Το "Rogue One: A Star Wars Story" βρέθηκε στην κορυφή του διεθνούς box office, αν και η ταινία δεν κινήθηκε τόσο καλά όσο το "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει". Στην Ελλάδα το "Rogue One" έκοψε το πρώτο τετραήμερο προβολής του 60.213 εισιτήρια, αριθμός πολύ μικρότερος από τον αναμενόμενο -πέρυσι "Η Δύναμη Ξυπνάει" είχε κόψει το πρώτο τετραήμερο προβολής περισσότερα από 137.000 εισιτήρια. 


Αν υπολογίσει κανείς ότι το "Rogue One" προβάλλεται σε περισσότερες αίθουσες από ότι το "Η Δύναμη Ξυπνάει" καταλαβαίνει ότι η ταινία μάλλον δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.
Η άλλη πολυαναμενόμενη ταινία της εβδομάδας, οι "Τέλειοι Ξένοι" του Θοδωρή Αθερίδη, έκαναν και αυτοί μέτριο άνοιγμα, με 31.280 εισιτήρια σε 53 αίθουσες προβολής. To animation "Sing" έκοψε 21.027 εισιτήρια.
Η πορεία του "Rogue One" αναμένεται να βελτιωθεί στη διάρκεια των εορτών -καθώς κλείνουν και τα σχολεία.
Στο αμερικάνικο box office, η νέα περιπέτεια από το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων έκανε άνοιγμα με 155 εκατομμύρια δολάρια.
Το "Rogue One" έκανε το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για μήνα Δεκέμβριο -το ρεκόρ κατέχει φυσικά "Η Δύναμη Ξυπνάει".
Ωστόσο, το άνοιγμα έμεινε μακριά από τα "αστρικά" νούμερα που έκανε πέρυσι "Η Δύναμη Ξυπνάει" - η ταινία έκανε 247,9 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά τις πρώτες ημέρες προβολής της.
Το "Rogue One" έφτασε στο νούμερο 1 του box office σε όλες τις αγορές που άνοιξε -αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να προβάλλεται σε Κίνα και Κορέα.
"Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά για τον Δεκέμβριο" είπε ο Πολ Ντεργκαραμπέντιαν, αναλυτής στην ιστοσελίδα comScore. "Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ταινία να φτάσει αυτή την ταινία. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που μία ταινία κάνει τόσο μεγάλο άνοιγμα σε μήνα Δεκέμβριο".
Η ταινία διαδραματίζεται πριν από το Επεισόδιο IV και αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας επαναστατών που αποφασίζει να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του φονικού όπλου της Αυτοκρατορίας.
Την ταινία σκηνοθετεί ο Γκάρεθ Έντουαρντς και πρωταγωνιστούν η Φελίσιτι Τζόουνς, ο Ντιέγκο Λούνα, ο Μπεν Μέντελσον, ο Φόρεστ Γουίτακερ και ο Μαντς Μίκελσεν.


ΠΗΓΗ: in.gr