Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Μπρούσκο

Ο Ανδρέας ανησυχεί όταν μαθαίνει απ’ την Αναστασία, για τη ερωτική σχέση του Σήφη με τη γυναίκα του Αλκιβιάδη, ενώ ο Πάτροκλος χώνεται όλο και πιο βαθιά σε βρόμικα κόλπα για λογαριασμό του τελευταίου. Στο μεταξύ η Μελίνα έχει πάρει οριστική απόφαση να φτιάξει το επαγγελματικό της μέλλον, όσο επώδυνες και αν είναι οι συνέπειες...


Αυτή την εβδομάδα, παρακολουθούμε καθημερινά "ΜΠΡΟΥΣΚΟ" από τη Δευτέρα 19 έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 21.00 στον ΑΝΤ1, με επεισόδια που θα μας κόψουν την ανάσα.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016
Ο Ματθαίος, λέει κατάμουτρα της Μελίνας, ότι ο Αχιλλέας τον πίεσε για να της ζητήσει συγνώμη, οξύνοντας περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι. Αγνοώντας την άφιξη της Παναγιώτας στα Χανιά και των όσων θα επακολουθήσουν, ο Χαρίδημος γυρνάει σπίτι αποφασισμένος να πει την αλήθεια στο Μύρο. Ο Σήφης αδιαφορώντας για τον κίνδυνο, μπουκάρει στο σπίτι της Άλκηστης, ανησυχώντας μην την χτύπησε ο Αλκιβιάδης. Στο μεταξύ η Στέλλα, σπάει τα νεύρα του Ματθαίου, αυτή τη φορά δοκιμάζοντας κατ’ επανάληψη τον συναγερμό, θέλοντας να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά. Ο Ανδρέας ανησυχεί όταν μαθαίνει απ’ την Αναστασία, για τη ερωτική σχέση του Σήφη με τη γυναίκα του Αλκιβιάδη, ενώ ο Πάτροκλος χώνεται όλο και πιο βαθιά σε βρόμικα κόλπα για λογαριασμό του τελευταίου. Οι δυο άντρες συζητούν κυνικά για τα «εγκλήματά» τους, δίχως να ‘χουν αντιληφθεί την παρουσία της Άλκηστης πίσω απ’ την πόρτα, που έντρομη έχει ακούσει τα πάντα. Οι συνεχείς τσακωμοί οδηγούν την Μελίνα στο να πάρει μια οδυνηρή απόφαση, τόσο γι’ αυτήν όσο και για τον Αχιλλέα.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016
Η κατάσταση ανάμεσα σε  Αχιλλέα και Μελίνα, φτάνει στα άκρα και η Μελίνα ετοιμάζεται να πάρει τα παιδιά και να πάει στα Χανιά. Η Αλεξάνδρα κινδυνεύει και μπαίνει επειγόντως στο χειρουργείο. Στο μεταξύ το κύκλωμα των τοκογλύφων δεν σταματάει να "καθαρίζει" κόσμο στα Χανιά, σε μια επίδειξη δύναμης του Αλκιβιάδη, προς αυτούς που του χρωστάνε λεφτά. Το σκοτεινό πρόσωπο του Αλκιβιάδη, αποκαλύπτεται στην Άλκηστη και αυτή η αποκάλυψη την κάνει να εξαφανιστεί από τον Σήφη, ο οποίος την αναζητά με μεγάλη αγωνία. Όταν τελικά θα την βρει, η στάση της απέναντί του θα τον αφήσει άναυδο. Η Δήμητρα, σε μια έκρηξη οργής εναντίων των Ματθαίων βάζει στη Μελίνα να ακούσει την μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Αχιλλέα με τον Ματθαίο, γεγονός που θα αποτελέσει για τη Μελίνα το έναυσμα για την τελειωτική της απόφαση.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016
Από φόβο μήπως ο Αλκιβιάδης κάνει κακό στο Σήφη, η Άλκηστις του ζητάει να χωρίσουν, λέγοντάς του ψέματα ότι δεν νιώθει τίποτα γι’ αυτόν. Η Μελίνα, συγκλονισμένη απ’ τις αποκαλύψεις της Δήμητρας για τον Αχιλλέα, κρατάει παγερή στάση απέναντί του. Η ζήλια τυφλώνει τον Ματθαίο, όταν η Αναστασία του ανακοινώνει την απόφασή της να συζήσει με τον Ανδρέα και ζητάει απ’ τον τελευταίο να πάει στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσουν. Ο Χαρίδημος εμφανίζεται στην Κωνσταντίνα θέλοντας να της δώσει εξηγήσεις, αλλά εκείνη τον διώχνει έξαλλη. Στο μεταξύ η Δάφνη επιδίδεται ολημερίς κι ολονυχτίς στη θεραπεία καταπολέμησης πόνου του Μύρου για τον πατερούλη... Ο Διαμαντής "βάζει χέρι" στον γιο του, όταν ακούει πως έχει υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο με την Ερνέστα, ενώ λίγο αργότερα μένει σοκαρισμένος μαθαίνοντας ότι ο Πάτροκλος έχει κάνει φόνο. Ο Αχιλλέας χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του, όταν η Βασιλική τον προειδοποιεί κρυφά για την απόφαση της Μελίνας…

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016
Η Μελίνα με φιλική προσέγγιση ζητά από το Σήφη να την βοηθήσει να βρει σπίτι στα Χανιά προκειμένου να είναι όλα έτοιμα όταν θα έχει φύγει πλέον οριστικά από την Κύπρο. Από την άλλη η Βασιλική ενημερώνει τον Αχιλλέα για αυτά που έχει μεταφέρει η Δήμητρα στην Μελίνα και τον προειδοποιεί να έχει το νου του. Ο Σήφης έχει κλειστεί στον εαυτό του μετά τον χωρισμό με την Άλκηστις αλλά αυτή τη φορά θυμώνει ακόμα πιο πολύ όταν την βλέπει με τον Αλκιβιάδη σε μια τρυφερή τους στιγμή. Ο Χρήστος συνεχίζει ενθουσιασμένος την παράνομη σχέση με την Κορίνα και όλο και βάζει την Αλίκη σε υποψίες με την απόμακρη συμπεριφορά του παράλληλα η Κωνσταντίνα έχει μελαγχολήσει μετά και την αποκάλυψη ότι ο Χαρίδημος τους κορόιδευε... Η Γεσθημανή και η Αλίκη όμως το έχουν βάλει σαν στόχο να ανακαλύψουν ποιος πραγματικά είναι και γιατί τον εκβίαζαν να παίξει αυτό το ρόλο. Η Στέλλα το ‘χει βάλει  πείσμα να διεκδικήσει και πάλι τον Ματθαίο, ξεκινώντας με μια ριψοκίνδυνη παρακολούθηση έξω από το εστιατόριο που εκείνος έχει ραντεβού με μια άλλη κοπέλα. Ο Ανδρέας κρατάει το λόγο του και κατεβαίνει στην Κύπρο για μια κατ’ ιδίαν συζήτηση, κρυφά από την Αναστασία.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η Μελίνα έχει πάρει οριστική απόφαση να φτιάξει το επαγγελματικό της μέλλον, όσο επώδυνες και αν είναι οι συνέπειες... Ο Σήφης τη βοηθάει και της συμπαραστέκεται, παρότι θεωρεί την απόφασή της παρορμητική και λανθασμένη. Ο Ματθαίος απαιτεί από τον Αντρέα, που έχει πάει κρυφά στην Κύπρο, να μην συγκατοικήσει με την Αναστασία στο ίδιο σπίτι που μένει και ο γιός του. Η απάντηση του Αντρέα, είναι σκληρή και απόλυτη. Ο Σήφης και η Άλκηστις είναι διαλυμένοι από τον χωρισμό τους, ενώ η Δάφνη αποφασίζει να αποκαλύψει στον Μύρο το ένοχο μυστικό του παρελθόντος της. Ο Παύλος είναι σε απελπιστική κατάσταση με το θέμα των χαλασμένων κρασιών του, καθώς οι πληροφορίες από όλη την Ελλάδα για το προβληματικό προϊόν, πυκνώνουν. Όλοι οι Ματθαίοι με τα παιδιά τους, μαζεύονται στο σπίτι του Ματθαίου και περνούν όμορφες οικογενειακές στιγμές, όμως ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα του Σήφη, επιφυλάσσει στον Αχιλλέα την πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής του.