Ελένη Μενεγάκη: Τι της λείπει από την εποχή του ξεκινήματός της;

Η Ελένη Μενεγάκη ντυμένη στο κόκκινο της φωτιάς και λαμπερή όπως αρμόζει στα Χριστούγεννα, ποζάρει και μιλάει αποκλειστικά για το συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού "DownTown", το οποίο κλείνει τα 21 του χρόνια.

Ζούμε τις εποχές που το κοινό γυρνάει την πλάτη στην τηλεόραση και στις εκπομπές. Το πιστεύεις; 
Έχω δει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια. Έχω ζήσει εποχές με επιτυχίες, με τρελά νούμερα τηλεθέασης και εποχές που δεν ήταν όλα εύκολα και ωραία. Θεωρώ ότι το φετινό ξεκίνημα είχε προβλήματα που αντιμετώπισε η ίδια η τηλεόραση, και μάλιστα τα αντιμετώπισε για πρώτη φορά. Τώρα που συμπληρώνονται δυο μήνες και τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, βλέπω ότι ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά στις αγαπημένες του εκπομπές. 

Είχα την εντύπωση ότι πάντα ήσουν ψύχραιμη. 
Είμαι ψύχραιμη, είναι θέμα εμπειρίας. Έχω ζήσει και μεγάλες βουτιές και τεράστιες επιτυχίες, άρα πως να μην είμαι ψύχραιμη.

Τι της λείπει από την εποχή του ξεκινήματός της; 

Η Ελένη Μενεγάκη εξομολογήθηκε: Το σίγουρο είναι ότι δεν μου λείπει η τρελή ανεμελιά εκείνων των χρόνων. Τη σκέφτομαι, την έζησα, την ευχαριστήθηκα και, ειλικρινά, δεν μου λείπει εκείνη η εποχή. Προχώρησα, τα πήγα πιστεύω καλά, και αν μου έλεγες να ξαναγίνω 25, δεν θα το έκανα με τίποτα. (...) Τα πήγα μια χαρά και δεν θα ήθελα να ξεκινήσω πάλι από την αρχή, ακόμη και αν γινόμουν 25. Αυτά που έχω κατακτήσει δεν τα χαλαλίζω ούτε καν για τα νιάτα. (...) Τα κατάφερα καλά, είμαι ευτυχισμένη. 
Όταν ρωτήθηκε για το "φαινόμενο Μενεγάκη", η ίδια απάντησε: Δεν θα σου απαντήσω γιατί θα διαλύσω τον μύθο και όλο αυτό που με ακολουθεί. (γέλια), ενώ εξομολογήθηκε: Ειλικρινά, το μόνο που θέλω είναι να μείνουμε έτσι όπως είμαστε σήμερα, οικογενειακά, έτσι καλά, χαρούμενοι, αγαπημένοι, να έχουμε την υγειά μας. Έτσι θέλω να είμαστε και 20 χρόνια μετά. Το κομμάτι της δουλειάς δεν το σχολιάζω γιατί, σιγά να μη σκέφτομαι τι θα κάνω στα 65 μου. Μπορεί η οικογένειά μου να είναι ενωμένη με υγεία, κέφι και χαρά; Τίποτε άλλο δεν θέλω.