Σκορσέζε: Ο κινηματογράφος πάει

Μετά από χρόνια αναμονής (σχεδόν τρεις δεκαετίες) ο Μάρτιν Σκορσέζε σπάει σε λίγες εβδομάδες τη "Σιωπή" του, καθώς η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες (στην Ελλάδα στις 5 Ιανουαρίου) και στην εκτεταμένη περιοδεία του στα Μέσα Ενημέρωσης, ως αθεράπευτος κινηματογραφόφιλος βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του για την 7η τέχνη, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του.


Πάνω απ' όλα, τα λόγια του για το σύγχρονο σινεμά δεν είναι πολύ θετικά... "Ο κινηματογράφος πάει. Ο κινηματογράφος με τον οποίο μεγάλωσα, κι αυτός που κάνω, πάει. Οι αίθουσες θα είναι πάντα εκεί για μία κοινή εμπειρία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά τι είδους θα είναι αυτή η εμπειρία; Θα είναι πάντα μία ταινία που προορίζεται για θεματικό πάρκο; Ακούγομαι σαν γέρος άντρας, και είμαι. Η μεγάλη οθόνη για 'μας τη δεκαετία του '50, ήταν από γουέστερν στον "Λόρενς της Αραβίας" και μετά το ξεχωριστό "2001" το 1968. Η εμπειρία του να δει κάποιος το "Vertigo" και το "Η Αιχμάλωτος της Ερήμου" σε VistaVision".
Παρά την απαισιοδοξία του ενημέρωσε πως ο ίδιος σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή της νέας του ταινίας "The Irishman" με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, την επόμενη χρονιά. 
Στην ταινία, που επικεντρώνεται στη ζωή του μαφιόζου εκτελεστή Φρανκ "Ο Ιρλανδός" Σίραν, ο οποίος ενδέχεται να πήρε μέρος στη δολοφονία του Τζίμι Χόφα, θα χρησιμοποιηθεί ψηφιακή τεχνολογία "αντι-γήρανσης" στον Ντε Νίρο. 
Τα πρώτα τεστ θεωρούνται πετυχημένα και ο Σκορσέζε δηλώνει πως: "...θα δείτε τον Ντε Νίρο όπως ήταν στο Νονός, μέρος 2".

ΠΗΓΗ: cinemag.gr