Το "Chevalier" υποψήφιο στα Independent Spirit Awards

Για πρώτη φορά υποψήφια στα Independent Spirit Awards -τα βραβεία για τις ανεξάρτητες αμερικανικές και ξενόγλωσσες παραγωγές- είναι φέτος η Ελλάδα. Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη Chevalier απέσπασε υποψηφιότητα στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.

Σημειώνεται ότι είναι ένα θετικό βήμα για την πορεία της ταινίας, η οποία αποτελεί επίσημη επιλογή της χώρας μας για τα Όσκαρ του 2017. Βρίσκεται, μάλιστα, στη μακρά λίστα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. 
Εκτός από το Chevalier, υποψήφια στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας είναι το Aquarius από την Βραζιλία, τα Χρυσά Χρόνια από την Γαλλία, το Toni Erdmann από την Γερμανία και το Under the Shadow από το Ηνωμένο Βασίλειο. 
Το Chevalier είναι μία κωμωδία για τον ανδρικό ανταγωνισμό. Το σενάριο υπογράφει η Τσαγγάρη μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία έχει ήδη κερδίσει βραβείο καλύτερης ταινίας στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ενώ κέρδισε βραβείο ανδρικής ερμηνείας (για το σύνολο του καστ) στο 21ο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. 
Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες των Independent Spirit Awards, η ταινία Moonlight συγκέντρωσε έξι (και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στα Όσκαρ), ενώ έξι υποψηφιότητες συγκέντρωσε το American Honey, πέντε το Manchester By the Sea και τέσσερις το Jackie με την Νάταλι Πόρτμαν. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ' όλο που τα βραβεία δεν θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ, τις τρεις τελευταίες χρονιές έχουν καταφέρει να "προβλέψουν" με ακρίβεια τον νικητή της καλύτερης ταινίας (μετά τα Spotlight, Birdman και 12 Χρόνια Σκλάβος). 
Ωστόσο, εξαιτίας του υψηλού προϋπολογισμού, φέτος απουσιάζουν αρκετές από τις ταινίες που θεωρούνται φαβορί για τα Όσκαρ (όπως το La La Land του Ντάμιεν Σαζέλ και το Nocturnal Animals του Τομ Φορντ).

Πηγή: in.gr (Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη)