Κόλιν Φάρελ: "Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μου έφερε ναυτία"

Το "The Killing of a Sacred Deer", η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται, πια, σε post production και το βασικό καστ του, η Νικόλ Κίντμαν, η Αλίσια Σίλβερστοουν και ο Κόλιν Φάρελ δεν έχουν παρά να περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα – όπως κι εμείς.

Ο Φάρελ, ωστόσο, στη δεύτερη συνεργασία του με τον Λάνθιμο μετά τον "Αστακό", στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που δίνει για την προώθηση του "Fantastic Beasts and Where to Find Them", βρήκε ευκαιρία να μοιραστεί λίγα στοιχεία για το φιλμ του Ελληνα σκηνοθέτη που πάλι, φαίνεται, τον αναστάτωσε. 
Γραμμένο και πάλι από κοινού από τον σκηνοθέτη και τον Ευθύμη Φιλίππου, το "The Killing of a Sacred Deer" αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με την σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. 
"Μπορώ να πω ότι αυτή η ταινία είναι – ωχ, Θεέ μου – είναι πιο απόκοσμη από τον "Αστακό"", είπε ο Κόλιν Φάρελ σε συνέντευξή του στο Business Insider. "Μου φάνηκε αρκετά σκοτεινή. Θέλω να πω, όταν διάβασα το σενάριο ήταν συγκλονιστικό και το να ξαναδουλέψω με τον Γιώργο υπέροχο. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να προσεγγίσεις αυτήν την ταινία. Αλλά ο Γιώργος είναι τόσο συγκεκριμένος στις προθέσεις του, τόσο κλινικός στη σκηνοθεσία της ταινίας. Πιστεύω ότι είναι ένας μαιτρ, αληθινά το πιστεύω". 
Οσο για το περιεχόμενο και το ύφος του "The Killing of a Sacred Deer", ο Κόλιν Φάρελ που, όπως λέει, περιμένει κι εκείνος να δει πώς θα είναι, έχει να προσφέρει λίγα στοιχεία: "Η ταινία τοποθετείται στο σήμερα, στην Αμερική, υπάρχουν νοσοκομεία και εστιατόρια, πάρκα, πράγματα που αναγνωρίζουμε και μας είναι οικεία, ωστόσο υπάρχει η ίδια άβολη αίσθηση σε όλες τις ανθρώπινες συναναστροφές κι όλα όσα συμβαίνουν. Η ανάγνωση του σεναρίου ήταν τρομακτική. Ενιωσα μια ναυτία όταν το διάβασα". 
Ναυτία ή όχι, ανυπομονούμε να δούμε τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου σε κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ του 2017.

Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)