Ο σκηνοθέτης της Beyonce παρουσιάζει το εικαστικό έργο του στην Αθήνα

Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και της μόδας, όπως τους Beyonce, Kendrick Lamar, Seu Jorge, Shabazz Palaces, Kenzo και FKA Twigs. Τώρα ο Αφροαμερικανός Kahlil Joseph συστήνει στο ελληνικό κοινό την εικαστική πλευρά του στην Bernier/Eliades (24/11-5/1/17), στην πρώτη του ατομική έκθεση σε ευρωπαϊκή γκαλερί.

Ο Joseph δημιουργεί προκλητικά έργα, που ισορροπούν ανάμεσα στο μουσικό βίντεο και την ταινία μικρού μήκους, στα οποία υποβόσκει πάντα μια αστάθεια που απειλεί να εκραγεί. "Σας ενθαρρύνω να αφήσετε το έργο του να σας κατακλύσει", έχει σχολιάσει η επιμελήτρια του MOCA (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες) Helen Molesworth, η οποία λέει ότι παρακολούθησε τρεις φορές ένα από τα έργα του με τίτλο "m.A.A.d". "Μόλις τελείωσε ένιωσα πως χρειαζόμουν να κολυμπήσω στην επιφάνεια για να πάρω αέρα", πρόσθεσε η ίδια. 
Το "m.A.A.d" είναι μια συνεργασία με τον μουσικό Kendrick Lamar, ένα πορτρέτο μιας συνοικίας στην Καλιφόρνια η οποία κατοικείται κυρίως από Αφροαμερικανούς. Ξεκίνησε από ταινία μικρού μήκους και εξελίχθηκε σε οπτικοακουστική εγκατάσταση με δύο οθόνες. 
Παρουσιάζεται στην Bernier/Eliades μαζί με δύο ακόμα έργα του καλλιτέχνη: την πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία "Until the Quiet Comes" και το φιλμ "Wildcat", στο οποίο ο Joseph συνεργάστηκε με το βραβευμένο κινηματογραφιστή Malik Sayeed για να καταγράψει τον κόσμο ενός ροντέο Αφροαμερικανών στην πολιτεία της Οκλαχόμα. 

Info: www.bernier-eliades.gr

Πηγή: elle.gr (Γωγώ Καρκάνη)