A.M. SNiPER feat. Wiley: "4WHAT"

Ο A.M. SNiPER απόλαυσε άλλη μια θορυβώδη σεζόν στην Αγία Νάπα γεμάτη shows, φεστιβάλ και επική νυχτερινή ζωή, ενώ μοιράστηκε τη σκηνή και με μια πληθώρα από A-list ονόματα όπως τους Lethal Bizzle, Giggs, Section Boyz, Fekky, Stormzy and Skepta, μεταξύ άλλων. Ακόμα και μέσα στην τρελή αυτή θύελλα δραστηριοτήτων όμως, μαζί με τον πρωτοστάτη της grime Wiley βρήκαν τον χρόνο να επισκεφτούν το στούντιο και να δημιουργήσουν το 4WHAT.


Το 4WHAT είναι ένα έξυπνο grime κομμάτι, όπου πρωταγωνιστούν ο Godfather of Girme και ο Gatekeeper, που ασκούν την πιο έντονη επιρροή στη Grime στην Ευρώπη. Η παραγωγή είναι γεμάτη με διαφορετικές ροές και λεπτό λογοπαίγνιο από τους δύο ράπερ, καθώς μιλούν για την κουλτούρα και το στάτους κβο του παιχνιδιού. Η μελωδία είναι πολύ εγκεφαλική και edgy, αγγίζοντας θέματα που μαστίζουν την σημερινή μουσική βιομηχανία.
O A.M. παίρνει το μικρόφωνο για να θυμίσει σε όλους τον ρόλο που έπαιξε για την Grime η πλατφόρμα του στην Αγία Νάπα για πάνω από μια δεκαετία, και το πώς αποτέλεσε την έμπνευση για πολλά hits αλλά και για πολλούς καλλιτέχνες στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Λέγοντας "Talk about hits, Ayia Napa went platinum", αναπολεί την επιτυχία του πέραν του χώρου της μουσικής, είτε αυτή ήταν στις πωλήσεις εισιτηρίων στις εγκαταστάσεις του, είτε στους καλλιτέχνες που έχουν περάσει από την Αγία Νάπα και πέτυχαν μέσα από τη νησιώτικη ακαδημία, ακόμα και τον πλατινένιο του δίσκο των ημερών του SO SOLID.
Ο Wiley παραδίδει μια εύλογη εκπαιδευτική επίθεση. Ο έμπειρος Grime Lord προειδοποιεί κάθε νεοφερμένο και επίδοξο μουσικό για τους κινδύνους του σημερινού συστήματος. Εξαπολύει κατηγορίες κατά διευθυντών των εταιρειών και ανιχνευτές ταλέντων, τους οποίους απασχολεί μόνο ο αριθμός των πωλήσεων ενός καλλιτέχνη και όχι η επιδίωξη της τελειοποίησης της τέχνης τους. Ο Godfather βρίσκει επίσης την ευκαιρία να παραδώσει προσωπικά… χτυπήματα λέγοντας "Life got hard and man had to bun two buds, just to keep calm when I roll the clubs", εξηγώντας τις αντιξοότητες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στο δρόμο του προς την επιτυχία!
Με πρεμιέρα του κομματιού στο μεγαλύτερο ραδιοφωνικό HipHop and Grime Show στον κόσμο, το BBC Radio 1 (στο rap show με τον DJ Charlie Sloth), το 4WHAT αποτελεί το δεύτερο single του A.M. SNiPER για αυτή τη χρονιά, ακολουθώντας την επιτυχία του "HYPE featuring Curren$y", που κατέκτησε τα charts σε αρκετές περιοχές. Σε αντίθεση με το ήρεμο και ευχάριστο jam που είναι το HYPE, το 4WHAT είναι ένας χείμαρρος κατηγοριών και μια δυναμική επίδειξη προθέσεων από τον μουσουργό, που υπόσχεται να παραδώσει ακόμα περισσότερα μέσα στο 2016, οδηγώντας μας προς το ολοκληρωμένο άλμπουμ – ντεμπούτο του!