Η θυελλώδης σχέση του Alexander McQueen με την Ιsabella Blow στην ταινία "The Ripper"

Μια νέα δραματική ταινία αφιερωμένη στον μεγάλο σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen και την μούσα του και υποστηρίκτριά του, την εκκεντρική fashion editor, Isabella Blow, είναι στα σκαριά, σύμφωνα με το Variety. Ο Μαχαιροβγάλτης (The Ripper) είναι μια ταινία που διερευνά και διηγείται την κατά καιρούς ταραχώδη σχέση του ζευγαριού.

Η Blow, μια ταλαντούχα "κυνηγός" ταλέντων της μόδας, εντόπισε τον McQueen σε ένα show αποφοίτησης στο Central Saint Martins το 1992. Μάλιστα, ήταν τόσο ενθουσιασμένη μαζί του, που αμέσως έσπευσε να κάνει δική της όλη τη συλλογή ρούχων του, που τότε τιτλοφορούταν ως "Jack The Ripper". Η ίδια πλήρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 λιρών. Ο στόχος της ήταν να γνωρίσει με οποιονδήποτε τρόπο τον σχεδιαστή και τελικά το κατάφερε. 
Αυτή και ο McQueen έγιναν φίλοι, αν και οι εντάσεις μεταξύ τους συνεχώς μεγάλωναν, ιδιαίτερα όταν το brand του αγοράστηκε από την Gucci Group (νυν Kering) το 2001. Μιλώντας το 2007 στην Αμερικανίδα κριτικό μόδας και δημοσιογράφο, Cathy Horyn, η φίλη της Daphne Guinness είχε πει πως: "Η Blow ήταν αναστατωμένη γιατί ο McQueen δεν την πήρε μαζί του όταν πούλησε το brand του στην Gucci. Όταν ξεκίνησαν οι συμφωνίες εκείνη ένιωσε πως μπήκε στην άκρη". 
Όπως του McQueen, έτσι και η ζωή της Blow τελείωσε απότομα και τραγικά όταν αυτοκτόνησε το 2007. 
Αυτό το δίδυμο παραμένει ως σήμερα το πιο παραγωγικό και το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία της μόδας, γι' αυτό και το φιλμ "The Ripper" είναι μία από τις must see ταινίες που έρχονται. Είναι ένα θέμα που ήδη έχει αναπτυχθεί το 2011 στο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο "Ο McQueen κι εγώ" το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο. 
Ωστόσο, αν και το "The Ripper" δεν είναι η μόνη ταινία για τον McQueen και τις δημιουργίες του: ο 45χρονος σκηνοθέτης Andrew Haigh, δημιουργεί μια βιογραφική ταινία, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τίτλο που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο.


Πηγή: lifo.gr