Λικνιζόμαστε στο ρυθμό των 123 Swing!

Τρεις ξεχωριστές παρουσίες, προερχόμενες από το χώρο της όπερας, προσφέρουν σε κάθε live εμφάνισή τους κάτι διαφορετικό. Κάτι νοσταλγικά σύγχρονο, κλασικά μοντέρνο, πρωτότυπα γνώριμο. Οι 123 Swing ετοιμάζονται για τις εμφανίσεις τους στη "Σφίγγα" και μας καλούν να αφήσουμε στην άκρη, έστω και για λίγο, ό,τι μας προβληματίζει, να αφεθούμε στο ρυθμό τους και να ταξιδέψουμε μουσικά στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.  


Είδα ότι ψάχνετε νονό / νονά για να σας βαφτίσει. Οι περισσότεροι βρίσκουν πρώτα το όνομα και μετά ξεκινούν. Εσείς γιατί το πάτε αντίστροφα;

Μετά από 3 χρόνια εμφανίσεων, ωριμάζοντας σαν μπάντα και κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα, εμπλουτίζουμε το swing ρεπερτόριο μας και με άλλα είδη. Το swing το αγαπάμε πολύ και πάντα θα το έχουμε πάντα στο πρόγραμμά μας, αλλά πλέον στηριζόμαστε και σε πιο σύγχρονα είδη μουσικής, διασκευάζοντάς τα. Οπότε παύουμε να είμαστε ένα αμιγώς swing σχήμα και αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε αν έπρεπε να αλλάξουμε και το όνομά μας.

Δεν ήταν, δηλαδή, ότι είχατε κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα γίνει αποδεκτό το εγχείρημά σας από το κοινό και επιλέξατε – ας το πούμε – ένα προσωρινό όνομα για αρχή…

Όχι, δεν είχαμε αμφιβολίες. Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και αυτή η αγάπη και η προσήλωση σε κάτι που αγαπάς σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Τελικά βρήκατε όνομα;

Αυτό που θέλουμε να βγάλουμε από το όνομά μας είναι η λέξη swing. Ναι, έχουμε κάτι στο μυαλό μας και το συζητάμε.

Πώς έγινε το πέρασμα από την Όπερα στους swing ρυθμούς;

Η όπερα μας έκανε να είμαστε ο τύπος του μουσικού που δουλεύει σκληρά για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην όπερα δε χωράνε ημίμετρα. Με αυτή τη λογική λοιπόν και έχοντας δουλέψει και οι τρεις με πολλούς μαέστρους στη χορωδία της Λυρικής Σκηνής δημιουργήσαμε ένα φωνητικό τρίο που εμπνεύστηκε από τα γνωστά τρίο του μεσοπολέμου, αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πιο σύγχρονα. Ήταν δύσκολο, αλλά έτσι έχουμε συνηθίσει. Για μας ένα τραγούδι μπορεί να πάρει 1-2 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Τι σας γοητεύει σ’ αυτό το πάντρεμα του παλιού με το νέο;

Έχουμε πια στο ρεπερτόριό μας και πολύ σύγχρονα κομμάτια, ξαφνιάζοντας το κοινό που έρχεται να μας ακούσει. Ντύνουμε τα νέα τραγούδια με τριφωνίες και ηχοχρώματα που σε γυρίζουν σε παλαιότερες δεκαετίες, δίνοντάς τους τη δική μας αισθητική.

Γιατί πιστεύετε ότι έχουν τόση πέραση οι ήχοι αυτοί στις μέρες μας;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει να ξεσκάσει, να ακούσει κάτι που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά, που θα τον ξεσηκώσει να χορέψει, αφήνοντας τα άγχη και τις στενοχώριες στην άκρη.

Έχουμε και μια νοσταλγική τάση λόγω των δυσκολιών που ζούμε τα τελευταία χρόνια;

Αν σκεφτείς ότι τα πιο διαχρονικά χορευτικά τραγούδια γράφτηκαν σε εποχές δύσκολες, με πολέμους κλπ...Ναι!

Ποια άλλα μουσικά είδη σας ιντριγκάρουν;

Μας ιντριγκάρουν όλα σχεδόν τα μουσικά είδη. Εκτός από τα κλασσικά swing, λέμε κομμάτια ροκ, ποπ, soul, ελληνικά παλιά και καινούργια, προσαρμόζοντάς τα στο ύφος και στον ήχο μας.

Τι μας ετοιμάζετε στη "Σφίγγα";

Καταρχάς, είμαστε πολύ χαρούμενες που θα παίξουμε σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο της "Σφίγγας" και ειδικά γι' αυτό έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκαίνουργιο μέρος προγράμματος από υπέροχα χορευτικά κομμάτια, αλλά και πολλές ανατρεπτικές διασκευές.

Και τι να αναμένουμε από σας στο μέλλον;

Έχουμε έτοιμο το πρώτο μας τραγούδι (ένα τραγούδι πρωτότυπο, που γράφτηκε ειδικά για εμάς) σε στίχους και μουσική της Ελεάννας Ζεγκίνογλου που θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις των 123 Swing στη "Σφίγγα" εδώ