Τηλεοπτικές άδειες: Η επόμενη μέρα μετά το "μαύρο" για την ωραία Ελένη

Δεδομένου του ότι το "μαύρο" δείχνει να πλησιάζει απειλητικά και αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συνεργασία με κάποιο από τα αδειοδοτημένα κανάλια, εκεί στην Κάντζα εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο επιβίωσης.


Το εναλλακτικό σχέδιο είναι ο Alpha να εξακολουθεί να εκπέμπει εντός Αττικής μέσω της περιφερειακής συχνότητας του Channel 9 που ανήκει στον Δημήτρη Κοντομηνά, όπως επίσης και μέσω των συνδρομητικών καναλιών OTE TV και NOVA. 
Διαφορετικά, σύμφωνα με τη Real Life, θα αναγκαστεί να "δανείσει" τα "παιδιά" του (με πρώτη και καλύτερη την Ελένη Μενεγάκη) σε υποψήφιους αναδόχους, καθότι με τη λήξη της πανελλαδικής μετάδοσης οι εκπομπές δεν θα μπορούν να διατηρηθούν, συμπεριλαμβανόμενων όλων των εμπορικών συμφωνιών. 
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέγονται, στο συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας της δημοφιλούς παρουσιάστριας, που υπεγράφη μόλις λίγους μήνες πριν από τη δημοπρασία, υπάρχει πρόβλεψη για ενδεχόμενη ανατροπή με ρήτρα που εξασφαλίζει και τις δύο πλευρές. 
Για την ακρίβεια, η Ελένη Μενεγάκη θα σταματήσει να εμφανίζεται στον Alpha λόγω μη πανελλαδικής κάλυψης, συνεχίζοντας ωστόσο την συνεργασία της μαζί του κατά το αμερικανικό μοντέλο, όπου ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής αναλαμβάνουν να παράξουν και να μεταπωλήσουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά προϊόντα. 
Άρα με αυτόν τον τρόπο, ο Alpha διατηρεί την παραγωγή και τη διαχείριση της εκπομπής "Ελένη" ως "μαμά" εταιρεία παραγωγής, διαθέτοντάς την προς προβολή σε άλλο κανάλι κατά βούληση. Έτσι, η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη θα γυρίζεται όπως και σήμερα στο ίδιο πλατό ως παραγωγή του Alpha και της Plus Productions, αλλά θα βρει "βήμα" μετάδοσης σε κάποιο από τα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια.

Πηγή: toratora.gr