Ολοι μιλούν για την Ελενα Φεράντε. Και στο σινεμά

Είναι μια από τις πιο πετυχημένες συγγραφείς της Ιταλίας, με παγκόσμια επιτυχία και φανατικό αναγνωστικό κοινό. Εγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα "Ο ενοχλητικός έρωτας" πριν από 25 χρόνια και γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφέρθηκε στην οθόνη από τον Μάριο Μαρτόνε. Με το πρώτο μυθιστόρημα της τετραλογίας της Νάπολης "Η Υπέροχη φίλη μου" μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, γνωρίζοντας επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο που η αληθινή ταυτότητά της παρέμενε ένα καλά κρυμμένο μυστικό καθώς ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από το όνομα Ελενα Φεράντε δεν φωτογραφιζόταν ποτέ κι έδινε συνεντεύξεις μόνο μέσω email. 
Μέχρις ότου το περασμένο Σάββατο ο δημοσιογράφος Κλαούντιο Γκάτι αποκάλυψε μετά από έρευνα ότι πίσω από το ψευδώνυμο της Φεράντι κρύβεται η Ανίτα Ράγια, μεταφράστρια από τα γερμανικά του εκδοτικού οίκου e/o και σύζυγος του Ναπολιτάνου συγγραφέα Ντομένικο Σταρνόνε. Με το όνομά της να βρίσκεται παντού αυτές τις μέρες και την αποκάλυψη του Γκάτι να κρίνεται από πολλούς από τους θαυμαστές της ως μια σχεδόν προδοτική πράξη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν για την Φεράντε οι Τζιάκομο Ντούρτζι και Λαόυρα Μπουφόνι. 
Οι δημιουργοί του "Ferrante Fever" δηλώνουν πως η ταινία τους αναφέρεται κυρίως στο έργο της κι εξερευνά τους λόγους της επιτυχίας της αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να παραμείνει ανώνυμη όλο αυτόν τον καιρό. Η πραγματικότητα όμως πιθανότατα θα αλλάξει ριζικά τα σχέδιά τους ακόμη κι αν ο Τζιάκομο Ντούτρζι δηλώνει ότι "αρνείται να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για φήμες και κουτσομπολιά. Η πρόκλησή μας θα είναι να αφηγηθούμε μια ιστορία που δεν θέλει να ειπωθεί". 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ντοκιμαντέρ τους που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αποτελεί ήδη ένα από τα πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: flix.gr (Γιώργος Κρασσακόπουλος)