Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Εκείνος + Εκείνος στο pressmixer.gr: "Επιστρέψαμε, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε να πούμε πράγματα για τις εποχές που ζούμε"

Γύρισαν πίσω, γιατί είδαν καθαρά πόσο πολύ τους έλειψε η επαφή με τον κόσμο. Γιατί νιώθουν ότι έχουν να πουν πράγματα για τις εποχές που ζούμε. Γιατί αγαπούν τη μουσική. Γιατί έχουν αλλάξει και θέλουν να μοιραστούν αυτές τις αλλαγές με τους φίλους τους. Γιατί πιστεύουν στο "Εμείς". Γιατί "Μαζί μπορούμε ν’ αντισταθούμε πριν μας πάρει από κάτω". Οι Εκείνος + Εκείνος μιλούν στο pressmixer.gr για το διάλειμμά τους, την επιστροφή και για την ιστορία που πάντα θα γράφουν οι παρέες, όσα χρόνια κι αν περάσουν…


Δυναμική επιστροφή μετά από 11 χρόνια. Τι σας οδήγησε σε αυτό το μεγάλο διάλειμμα;

Δεν το είδαμε ποτέ σαν διάλειμμα. Για μας ήταν μια αλλαγή προτεραιοτήτων στις ζωές μας. Όμως συνέβησαν γεγονότα πέρα από την θέλησή μας. Και επιστρέψαμε, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε να πούμε πράγματα για τις εποχές που ζούμε.

Τι σας έλειψε περισσότερο αυτό το διάστημα και ποιες αλλαγές είδατε και νιώσατε μετά την επιστροφή;

Ήμασταν πάντα κοντά στα μουσικά πράγματα απλά όχι στην πρώτη γραμμή. Η επιστροφή με την συναυλία του περσινού Μάη θύμιζε υποδοχή ξενιτεμένων φίλων, με τους οποίους έχεις καιρό να συναντηθείς, να περάσεις  καλά και να πεις  πολλά.
Δεν έχουν γίνει και πολλές αλλαγές στα 11 χρόνια της απουσίας. Έχουμε αλλάξει όμως εμείς και, κυρίως, ο τρόπος που βλέπουμε την τέχνη μας και διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας.

Νιώσατε καθόλου την ανάγκη να επανασυστηθείτε ή ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα;

Όλη μας σχεδόν η δισκογραφία είναι δημοσιοποιημένη στο διαδίκτυο και είναι οι φίλοι μας, παλιοί και νέοι που φρόντισαν για αυτό. Τα τραγούδια μας παίζονται πάντα στα ραδιόφωνα, οπότε και εμείς είμαστε και νοιώθουμε παρόντες.  
Τώρα ζούμε τη περιπέτεια της νέας μας εποχής, που είναι ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενής μας.

Αυτή η απουσία τι σας πρόσφερε και τις σας στέρησε καλλιτεχνικά;

Μας πήγε σε άλλους δρόμους, πέρα από τις μουσικούς, γνωρίσαμε άλλου τύπου ήρωες, εμπνευστήκαμε από τις ζωές τους, μάθαμε για μας, ΔΕΝ διορθώσαμε ελαττώματα, αποκτήσαμε και άλλα, βιώσαμε την περιπέτεια της πατρότητας, του σημαντικότερου έργου που μπορεί να αναλάβει ο Άνθρωπος…
Ξεχάσαμε το "εγώ" για χάρη του "εμείς", μάθαμε να αντλούμε δύναμη από μικρές καθημερινές χαρές, μάθαμε  την αξία του να ζεις και να μη βαρυγκωμάς για ασήμαντα, νοιώσαμε τι θα πει να είσαι ευγνώμων για την κάθε  μία ξεχωριστή και πολύτιμη μέρα στη ζωή και συμφιλιωθήκαμε με τον χρόνο και τις αλλαγές που φέρνει.

Πολλοί νέοι καλλιτέχνες, πολλοί νέοι τρόποι προώθησης μιας δουλειάς, πολλοί νέοι (και μικροί) χώροι. Τι σας αρέσει και τι σας ενοχλεί από τις αλλαγές στη μουσική σκηνή;

Κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητες της στη μουσική σκηνή. Όμως, η σημαντικότερη πληροφορία παραμένει η γνώμη ενός φίλου. Την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρέες .
Και αυτό δεν αλλάζει.

Έχετε δώσει πολύ σημαντικά τραγούδια, που εξακολουθούν, τόσα χρόνια μετά, να δημιουργούν εικόνες και να προκαλούν έντονα συναισθήματα στο άκουσμά τους. Υπάρχουν τα διαχρονικά μοτίβα (έρωτας, μοναξιά κτλ), αλλά τι είναι αυτό που έχει τη δύναμη να κάνει διαχρονικό ένα τραγούδι;

Ένας φίλος, χαιρετώντας μας μετά από μια συναυλία, είπε: "Τα τραγούδια σας είναι ένας φιλόξενος τόπος, που έρχεται η καρδιά να ζεσταθεί στις κρύες εποχές".

Η οικονομική κρίση πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μουσική;

Η έκφραση είναι ανάσα, είναι ζωή. Και η ζωή πάντα βρίσκει τον δρόμο της.
Ακόμα και σε μια οικονομική κρίση υπάρχουν ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται.

Η κεντρική ιδέα και ενδεχομένως η δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα βρίσκεται στο "μαζί";

Το νέο μας τραγούδι τα λέει όλα: 
Μαζί…να θυμηθούμε τι ζητάει η καρδιά μας
Μαζί…να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρα μας
Μαζί...ν’ αντισταθούμε πριν μας πάρει από κάτω
Έλα να πιούμε τη ζωή μας άσπρο πάτο

Μαζί...γιατί στο λούκι δεν μπορούνε να μας ρίξουν
Μαζί...οι δυσκολίες δεν μπορούν να μας λυγίσουν
Μαζί...γιατί βρεθήκαμε απόψε και γουστάρω
Της φαντασίας μας να ανάψουμε το φάρο

Κεντρική Ιδέα...Να ‘μαστε μαζί 

Μαζί…απ’ το σκοτάδι και το ψέμα να σωθούμε
Μαζί…δίπλα ο ένας στον άλλον να σταθούμε
Μαζί…στο περιθώριο ν’ αφήσουμε τα εγώ μας
Ν’ ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας 

Μαζί…γιατί το τώρα μόνο αυτό έχει αξία
Μαζί...ν’ αγαπηθούμε δίχως λόγο και αιτία
Μαζί...και μη σε νοιάζει θα τα βρούμε στη πορεία
Τη νύχτα αυτή έλα να γράψουμε Ιστορία.


Εσείς πού καταφεύγετε μετά από μια δύσκολη μέρα ή στις ζόρικες στιγμές;

1ον στην αυτοκριτική, 2ον στον αυτοσαρκασμό και 3ον στις θεραπευτικές αγκαλιές οικείων χώρων και αγαπημένων προσώπων.

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Το επόμενο μας σχέδιο υλοποιείται τώρα στο στούντιο και λέγεται ΝΤΟΥΕΤΑ. Μια συλλογή από τραγούδια που τα μοιραζόμαστε με αγαπημένους φίλους ερμηνευτές και που για μάς είναι ένα όνειρο ζωής.
Και, φυσικά, οι ζωντανές μας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν το χαρακτήρα μιας γιορτής, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς που μας συντροφεύουν, τον Βαγγέλη Κρίθαρη στις κιθάρες, τον Γιάννη Γρυπαίο στο μπάσο και τον Δημήτρη Αιγινίτη στα τύμπανα και στα φωνητικά. 


Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για την επόμενη εμφάνιση των Εκείνος + Εκείνος, το Σάββατο στο Ρυθμός Stage.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" - Με ποιο κανάλι συμφώνησε;

Κι όμως, ο Λάκης Λαζόπουλος (όλα δείχνουν ότι) επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιάννης Πάριος: "Δυστυχώς" - Νέο τραγούδι

Μετά από το ομότιτλο single του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, με τίτλο "Έχω εσένα", ένα νέο τραγούδι, απόρροια της συνεργασίας του με το Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το "Δυστυχώς".