Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας στο pressmixer.gr: "Είμαι προετοιμασμένος για τα δύσκολα"

Η συμμετοχή του στο "The Voice" απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Τόσο για την ξεχωριστή του φωνή, όσο και για το ήθος και την ευγένεια που τον διακρίνουν. Ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας είναι ένα ταλαντούχο παιδί, που χτίζει με αργά και σταθερά βήματα τη δική του πορεία στο τραγούδι. Δοκιμάζει και δοκιμάζεται σε νέα μουσικά μονοπάτια, πάντα με σεβασμό και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, αλλά και με στόχο να ανταποδώσει την τιμή σε όσους τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν. Το pressmixer.gr συνάντησε τον Σταύρο και μίλησε μαζί του για τα όμορφα, τα δύσκολα, τα όνειρα και τα επόμενά του βήματα.


Σταύρο, τώρα που έχει καταλαγιάσει ο απόηχος του The Voice και βλέπεις πιο ήρεμα τα πράγματα, τι σου έχει δώσει, τελικά,  το παιχνίδι αυτό και η μεγάλη δημοσιότητα που το συνόδευε;

Αποστασιοποιημένος πια από το παιχνίδι, μόνο θετικά στοιχεία μπορώ να βρω στην συμμετοχή σ' αυτό. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και να διδαχτώ από εξαιρετικούς καλλιτέχνες (του επιπέδου των coaches), να πάρω το "βάπτισμα του πυρός" σαν καλλιτέχνης στην σκηνή μπροστά σε μεγάλο κοινό, να δείξω στον κόσμο ένα κομμάτι του εαυτού μου και το μέχρι τώρα επίπεδό μου σαν καλλιτέχνης. Tο κυριότερο, όμως, με έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει ένας νέος καλλιτέχνης και μ’ έφερε στους κόλπους μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας, της Minos EMI, η οποία από τότε βρίσκεται στο πλευρό μου σε κάθε μουσικό βήμα μου.

Σε προβληματίζει το γεγονός ότι, ενδεχομένως και μετά από κάποια χρόνια καριέρας, θα σε ρωτάνε ακόμη για αυτή την επιλογή σου;

Στο χέρι μου είναι, μετά από χρόνια, να με θυμούνται για την δουλειά μου και τα τραγούδια μου. Άλλωστε, για να απαντήσω και στην ερώτηση, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι μεμπτό η συμμετοχή μου στο παιχνίδι, αν κρίνω και από το επίπεδο των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών, αλλά και των καταξιωμένων μουσικών που το πλαισίωσαν.

Όλοι μιλούσαν – και μιλάνε ακόμη - για το ήθος και την ιδιαίτερη φωνή σου. Θεωρείς ότι είναι αρκετά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά για να προχωρήσει κάποιος σ' αυτό το χώρο;

Έχω ξαναπεί ότι, η φωνή είναι τάλαντο που σου προσφέρεται, χωρίς όμως σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή, δεν αρκεί για να σου προσφέρει την επιτυχία, την καταξίωση αλλά το κυριότερο, την διάρκεια στο μουσικό στερέωμα. Όσον αφορά δε στο ήθος, αυτά είναι στοιχεία τα οποία διδάσκεσαι από την οικογένεια, τους δασκάλους και τον περίγυρό σου και λειτουργείς με αυτά σαν γνώμονα κάθε στιγμή. Δεν μπορώ να πω αν εκτιμούνται ή όχι ή αν σου εξασφαλίζουν κάτι παραπάνω, αλλά αυτός είμαι εγώ και έτσι έχω μάθει να πορεύομαι και να συναλλάσσομαι με τους ανθρώπους.

Ποιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα μουσικά ακούσματα που είχες ως παιδί και πώς αυτά καθόρισαν εσένα στη συνέχεια;

Η γιαγιά μου ήταν αυτή που μ’ έφερε σε επαφή με την Βυζαντινή μουσική και όλα όσα ακολούθησαν στην συνέχεια. Το παραδοσιακό τραγούδι ήταν απλώς το φυσικό επακόλουθο αυτής της σχέσης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, μεγάλωσα σε σπίτι πλημμυρισμένο από τέτοια ακούσματα. Οι μουσικές σπουδές μου στην Ορεστιάδα και στην συνέχεια στο Ηράκλειο της Κρήτης, απλώς μου επέτρεψαν να εμβαθύνω περισσότερο σ’ αυτά και να γνωρίσω τον πλούτο αυτής της μουσικής παράδοσης.

Οι σπουδές σου και η ιδιαίτερη αγάπη που έχεις στη Βυζαντινή μουσική είναι σίγουρα πολύ σημαντικά εφόδια. Θέτουν, ωστόσο και κάποια όρια ως προς τις μουσικές επιλογές και τα επόμενα βήματά σου;

Κάθε άλλο. Θεωρώ ότι αποτελούν το καλύτερο θεμέλιο που θα μπορούσα να έχω, προκείμενου να "χτίσω" και σε άλλα μουσικά μονοπάτια, όπως ήδη κάνω. Η μουσική είναι μία, δεν υπάρχουν ούτε στεγανά ούτε όρια, και εγώ δεν φείδομαι ούτε κόπου ούτε προσπάθειας, ώστε να αποδείξω σε όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και με εμπιστεύτηκαν ότι, είμαι άξιος αυτής της τιμής.

Οι μουσικοί πειραματισμοί είναι για σένα ρίσκο ή μια ευχάριστη πρόκληση;

Καθετί νέο εμπεριέχει και το στοιχείο της πρόκλησης. Αυτό είναι άλλωστε που το κάνει ελκυστικό. Μ' αρέσουν οι προκλήσεις, δεν φοβάμαι τους πειραματισμούς, αλλά δεν ξεχνώ ότι κάθε τι πρέπει να το προσεγγίζεις με τον δέοντα σεβασμό και την πρέπουσα αισθητική. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει το αριστούργημα από το κακόγουστο, για να το θέσω όσο πιο ευγενικά γίνεται.

Είσαι ένα νέο παιδί, που ξεκινάει τώρα, σε μια ζόρικη περίοδο, την επαγγελματική του πορεία. Τι σε τρομάζει περισσότερο και τι σου δίνει δύναμη για να προχωρήσεις;

Δεν με τρομάζει τίποτε, είμαι προετοιμασμένος για τα δύσκολα. Άλλωστε στην ζωή τίποτε δεν σου δίνεται εύκολα. Το γεγονός, όμως, ότι βαδίζω αυτόν τον δρόμο, έχοντας στο πλευρό μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την Minos EMI, μου επιτρέπει να ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και θα 'θελες κάποια στιγμή να συνεργαστείς μαζί τους;

Τον κ. Γιώργο Νταλάρα, τον κ. Δημήτρη Μπάση, τον κ. Μάνο Κουτσαγγελίδη, την κα Γλυκέρια, την κα Ελευθερία Αρβανιτάκη και τέλος την κα Ελένη Βιτάλη. Με αυτούς και όχι μόνο, θα ήθελα σίγουρα να συνεργαστώ στο μέλλον.

Ποιο είναι το πιο τολμηρό μουσικό σου όνειρο;

Δεν ξέρω αν πρέπει να το χαρακτηρίσω τολμηρό ή όχι, αλλά με συναρπάζει η ιδέα να τραγουδήσω κάποια στιγμή στο Ηρώδειο θέατρο κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Τι να περιμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

Στο πολύ εγγύς μέλλον, θα με δείτε στην σκηνή του Ρυθμού Stage στις 22 Δεκεμβρίου 2015 στην πρώτη μου solo live εμφάνιση, στην οποία σας προσκαλώ όλους. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες εμφανίσεις, τις οποίες θα μου επιτρέψετε να μην τις συγκεκριμενοποιήσω καθότι δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη όλες οι λεπτομέρειες τους. Εύχομαι στο μέλλον να σας απασχολώ μουσικά όσο το δυνατόν περισσότερο.


Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις του Σταύρου Χαλιαμπάλια στον Ρυθμό εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" - Με ποιο κανάλι συμφώνησε;

Κι όμως, ο Λάκης Λαζόπουλος (όλα δείχνουν ότι) επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιάννης Πάριος: "Δυστυχώς" - Νέο τραγούδι

Μετά από το ομότιτλο single του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, με τίτλο "Έχω εσένα", ένα νέο τραγούδι, απόρροια της συνεργασίας του με το Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το "Δυστυχώς".