Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης γίνεται ξεναγός

Πολυάσχολος ο αγαπημένος ηθοποιός αυτή τη σεζόν, πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του MEGA "Μάλιστα, σεφ!", ετοιμάζεται για τη μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Άγαμοι Θύται στο "Anodos" και από τις 20/12 στη σειρά ντοκιμαντέρ "Επτά μουσεία, ένα ταξίδι" γίνεται ξεναγός μας σε επτά μουσεία που εντάσσονται στο δίκτυο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Αυτά είναι το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας - σύντομα στο δίκτυο θα ενταχθούν το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και το Μουσείο Μαστίχας Χίου. 
Καθώς οι χώροι και τα εκθέματα είναι συνδεδεμένα με την παραγωγική δραστηριότητα κάθε τόπου, ο αναπάντεχος ξεναγός μας θα συνδυάσει την παρουσίαση των μουσείων με μαρτυρίες από ντόπιους τεχνίτες, παραγωγούς και εργάτες εργοστασίων, καθώς και κατοίκων των περιοχών. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς ντοκιμαντέρ έχει γράψει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. 
Η σειρά "Επτά μουσεία, ένα ταξίδι" κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20/12 στις 17:20 στο MEGA.

Πηγή: athinorama.gr (Νίκος Βουλαλάς)