Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης στο pressmixer.gr: Ποτέ δεν είπαμε πάμε να δουλέψουμε, αλλά "πάμε να παίξουμε!"

Μπορεί ως Χιώτες να "πηγαίνουν δυο – δυο" στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά πάντα φεύγουν από αυτές "αγκαλιά" με μια μεγάλη παρέα, καθώς καταφέρνουν να κερδίσουν το κοινό με τις πολύ ξεχωριστές τους εμφανίσεις. Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης είναι δίδυμα αδέλφια, τραγουδιστές, μουσικοί και συνθέτες. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στο Blue café, μέχρι τις μετέπειτα μεγάλες συνεργασίες με Ξαρχάκο, Κραουνάκη, Πλέσσα κ.α., αλλά και το όνειρό τους για ένα μουσικό road trip στην Ευρώπη, σταθεροί "συνταξιδιώτες" τους παραμένουν η μαγεία, ο ενθουσιασμός και η αγάπη γι' αυτό που κάνουν.   


Τι θυμάστε με νοσταλγία από τις πρώτες εμφανίσεις στην Αθήνα, στο Bleu café της Πατησίων;

Γιώργος: Τις Τετάρτες τα μεσημέρια! Έτσι ξεκινήσαμε να παίζουμε στο Blue café. Ήταν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Αναρωτιόμασταν στην αρχή, αν αυτό θα έχει ανταπόκριση. Κι όμως, ο κόσμος ερχόταν μεσημέρι καθημερινής και γινόταν η μέρα νύχτα.

Αυτός ο ενθουσιασμός και η μαγεία που υπάρχει στις πρώτες εμφανίσεις χάνεται στην πορεία ή απλά αλλάζει μορφές;

Γιώργος: Συνεχίζουμε να παίζουμε με τον ίδιο και, πολλές φορές, με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό! Κάθε παίξιμο είναι διαφορετικό, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις στη διάρκειά του και αυτό έχει μία γοητεία. Ανακαλύπτεις συνεχώς πράγματα για τον εαυτό σου, επικοινωνείς με τους συνεργάτες σου, με τον κόσμο που βρίσκεται εκεί για να σε ακούσει, επηρεάζεις και επηρεάζεσαι από όλη αυτή την ατμόσφαιρα.

Σταύρος: Η μαγεία παύει να υπάρχει, όταν κλείσεις τα αυτιά και τα μάτια σε όλο αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή εκεί. Δεν αλλάζει μορφές, διαχειρίζεσαι τα πράγματα καλύτερα με τον καιρό, συνειδητοποιείς ότι βγαίνεις ολοένα και περισσότερο κερδισμένος, κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπάς.

Γιώργος: Είναι σημαντικό ότι, ποτέ δεν είπαμε πάμε να δουλέψουμε, αλλά "πάμε να παίξουμε"!

Στο κοινό ποιες αλλαγές παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια;

Σταύρος: Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος, αποφασίζει με πιο αυστηρά κριτήρια. Δεν θα "σπαταλήσει" εύκολα μια έξοδό του. Το ψάχνει περισσότερο, ξέρει από πριν τι πάει να δει και να ακούσει.

Ο κόσμος περνάει δύσκολα, κάνει πιο επιλεκτικές εξόδους, θέλει να περάσει καλά. Αυτό είναι ένα επιπλέον άγχος - εντός ή εκτός εισαγωγικών – για σας;

Γιώργος: Eίχαμε πάντα άγχος και συνεχίζουμε να έχουμε. Δεν επηρεάζεται τόσο από τη κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν, όσο από την ευθύνη που νιώθουμε απέναντι σ' εκείνους που επιλέγουν να έρθουν να μας ακούσουν και θέλουν να διασκεδάσουν.

Σταύρος: Ο κόσμος ήθελε να περνάει καλά πάντα, αυτό δεν άλλαξε τώρα. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και αληθινοί μπορούμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες εκτυλίσσονται γύρω μας. Πάνω απ' όλα για μας τους ίδιους.

Πολλοί σας έχουν ρωτήσει για το πόσο εύκολο είναι να δουλεύουν μαζί τα δίδυμα  αδέλφια. Να το πάμε αντίστροφα. Πόσο εύκολα θα μπορούσατε να δουλέψετε χωριστά;

Γιώργος: Eίμαστε δίδυμα αδέρφια, που στη προσωπική μας ζωή και στη καθημερινότητα λειτουργούμε αυτόνομα και ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Έχουμε πολλά κοινά, αλλά δεν είμαστε ίδιοι! Στη μουσική νιώθουμε μία ασφάλεια να δουλεύουμε μαζί και λειτουργούμε συμπληρωματικά επιπλέον. Έτσι ξεκινήσαμε και μάθαμε από μικροί. Έχει προκύψει να δουλέψουμε κάποιες φορές χωριστά, λόγω συνθηκών-συγκυριών. Δεν ήταν δύσκολο, ήταν όμως  λίγο περίεργο...Κάτι έλειπε! Ξέραμε ότι θα τελειώσει σύντομα όμως.

Ποιες είναι οι βασικότερες μουσικές σας διαφωνίες;

Σταύρος: Όταν γράφει ένας από τους δύο μία μελωδία, ένα στίχο, δύσκολα θα δεχτεί από τον άλλο μία παρατήρηση ή κάτι να αλλάξει. Θέλει επιχείρημα!

Ποια θεωρεί ο καθένας από σας ως την πιο ξεχωριστή – ιδιαίτερη στιγμή της πορείας σας μέχρι σήμερα;

Γιώργος: Υπάρχουν 3-4 πράγματα, που και οι δύο συμφωνούμε ότι, είναι από τα πιο σημαντικά έως τώρα, για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Οι πρώτες μας εμφανίσεις στο Bleu café, το album  που ηχογραφήσαμε και οι συνεργασίες που προέκυψαν με τους Ξαρχάκο, Κραουνάκη, Πλέσσα.

Η Αθήνα παραμένει η πόλη των πολλών μουσικών σκηνών και χώρων, αλλά όχι η πόλη των μεγάλων ευκαιριών, τουλάχιστον, όπως το εννοούσαμε παλιά. Πολλοί επίσης επιστρέφουν στη "βάση" τους. Εσείς θα σκεφτόσασταν την επιστροφή στη Χίο;

Σταύρος: Αγαπάμε πολύ τη Χίο και μας λείπει. Όχι τώρα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αλλά από τη πρώτη στιγμή που ήρθαμε, σκεφτόμασταν πότε θα επιστρέψουμε. Πολλά μπορεί να κάνει κανείς σήμερα και μακριά από την Αθήνα κατά περίπτωση, συνθήκες και υπό προϋποθέσεις. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το καταφέρουμε.

Ποια συνεργασία ή άλλη μουσική πρόκληση σας ιντριγκάρει σαν ιδέα και θα θέλατε να την επιδιώξετε στο μέλλον;

Γιώργος: Θα θέλαμε να πάρουμε τα όργανά μας, να φορτώσουμε το αυτοκίνητό και να γυρίσουμε την Ευρώπη. Να παίζουμε όπου βρούμε. Σε μπαρ, στο δρόμο, σε θέατρα σε μουσικές σκηνές, σε πάρκα, πλατείες και να επιστρέψουμε όποτε τελειώσει!

Τι να αναμένουμε από σας προσεχώς;

Σταύρος: Θα παίξουμε δύο Τετάρτες, 25/11 και 2/12 στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage" στην Ηλιούπολη. Θα ανακοινωθούν και άλλες εμφανίσεις μετά τις γιορτές. Παράλληλα, έχουμε γράψει  και παίζουμε ζωντανά τη μουσική της θεατρικής παράστασης "1822 ΟΙ ΣΩΣΜΕΝΟΙ" σε σκηνοθεσία της Υρούς  Μανέ, έχοντας και ένα μικρό ρόλο σε αυτήν.Δείτε περισσότερα για τις εμφανίσεις τους στο Ρυθμός Stage εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Φεύγει ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης από το Τατουάζ

Την πρόθεσή του να μην συνεχίσει του χρόνου στο δημοφιλές σήριαλ "Το Τατουάζ" ανακοίνωσε ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Plan Be και τον δημοσιογράφο Θεόδουλο Παπαβασιλείου, είπε πως θέλει χρόνο ώστε να κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Όταν το Χόλιγουντ ανακάλυψε τα Άγια Πάθη

Κάποτε η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ερχόντουσαν με τη μοσχοβολιά των Πασχαλιών, την ευχάριστη ταραχή που προκαλεί η άνοιξη, τη θρησκευτική κατάνυξη που πέρναγε απ' τις μεγαλύτερες ηλικίες στις νεότερες, τις εκκλησίες που ζωντάνευαν, τα έθιμα, που πέρναγαν από γενιά σε γενιά, τα σχέδια για την ολιγοήμερη επιστροφή στο χωριό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.