Η Νένα Μεντή επιστρέφει ως "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου"

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι κάτι σαν τον θηλυκό Ζορμπά -η φωνή της έγινε η ψυχή ενός ολόκληρου λαού, ενώ ο στίχος των τραγουδιών της μεταφέρει όλους τους καημούς και τις ελπίδες του.


Στον μονόλογο "Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου", στον οποίο πρωταγωνιστεί εδώ και πέντε χρόνια με επιτυχία η Νένα Μεντή, την βλέπουμε να ζωντανεύει και να μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, τον άντρα της Γιώργο, την κόρη της Μαίρη, τον Τσιτσάνη, τον Χιώτη, την εγγονή της Ρέα και τη μητέρα της Μαριόγκα. 
Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της, ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. 
"Είμαι αητός χωρίς φτερά", "Όνειρο απατηλό", "Η φαντασία", "Ηλιοβασιλέματα", "Όλα είναι ένα ψέμα", "Πήρα απ' τη νιότη χρώματα", "Πετραδάκι, πετραδάκι", "Μαλάμω", "Τι έχει και κλαίει το παιδί", "Περασμένες μου αγάπες", είναι μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της. 
Η Νένα Μεντή επιστρέφει από τις 30 Οκτωβρίου στο θέατρο Χώρα για να ξαναζωντανέψει την ιστορία της μεγάλης αυτής "στιχουργού και ποιήτριας" του ελληνικού τραγουδιού για 30 παραστάσεις. Να θυμίσουμε ότι η παράσταση πραγματοποιείται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και τα σκηνικά-κοστούμια Αναστασίας Αρσένη. 

Info: Από τις 30 Οκτωβρίου. Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, 210-8673945. Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00.

Πηγή: tospirto.net (Λενιώ Αλεξίου)