Η Αλεξάνδρα Γκράβας στη Λιέγη για το κοντσέρτο "12 ώρες για την Ελλάδα"

H καρδιά της Λιέγης χτύπησε ελληνικά! Στον επιβλητικό και κατάμεστο χώρο της Φιλαρμονικής της Λιέγης, τραγούδησε η Αλεξάνδρα Γκράβας στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής διοργάνωσης "12 ώρες για την Ελλάδα", έχοντας στο πλευρό της τον βιρτουόζο κιθαριστήΠαναγιώτη Μάργαρη, καθώς και τους πιανίστες Πέτρο Μπούρα και Δέσποινα Αποστόλου-Χόλσερ.  

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία με τη μοναδική σκηνική παρουσία και την θεατρική ερμηνεία της τραγούδησε αγαπημένα και πολύ δημοφιλή τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα ελληνικά και στα γαλλικά. Η συναυλία ήταν άλλωστε αφιερωμένη στα 90 χρόνια, που γιορτάζει φέτος ο συνθέτης. Το κοινό ήταν ενθουσιώδες, την χειροκρότησε θερμά και τραγούδησε μαζί της, ταξιδεύοντας σε μια άλλη ονειρική Ελλάδα. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν εθελοντικά για να ενισχύσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη φετινή φιλανθρωπική προσπάθεια στο πλαίσιο της διοργάνωσης «12 ώρες για την Ελλάδα» που έχει επικεφαλής τον ιδρυτή της Jimmy Jamar.
Τα έσοδα της βραδιάς από τη συναυλία στη Φιλαρμονική της Λιέγης, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή της προσπάθειας, θα διατεθούν για τη θέρμανση σχολείων της Βόρειας Ελλάδας μέσω του προγράμματος Fuel for Schools, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της γνωστής και από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση "12 Ώρες για την Ελλάδα" μη κερδοσκοπικής εταιρίας, International Foundation for Greece