Γιάννης Αποστολάκης: "Με τις γυναίκες είμαι αρκετά ντροπαλός"

Ο ωραίος, νέος και chef Γιάννης Αποστολάκης, δίνει συνέντευξη στο Down Town και στον Αλέξανδρο Πρίφτη. Το "μοντέλο", όπως τον αποκαλούσε ο κριτής Δημήτρης Σκαρμούτσος, του Master Chef μιλάει για την εκπομπή μαγειρικής που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, για τα σχέδιά του, για τηλεόραση, για τη ζωή του πριν το τηλεπαιχνίδι, για έρωτες και για σχέσεις και μας αφήνει με μια αίσθηση σύγχυσης, προβληματισμού και απορίας.

Κεφάλαιο Master Chef. Ο Γιάννης παραδέχεται ότι κρατάει πολλά από τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, αφού γνώρισε πολύ σημαντικούς ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά, που είχαν μείνει προς το τέλος, τον Άκη, τον Μιχάλη, τον Αντώνη, τον Γιάννη, έχουν γίνει φίλοι, μιλάνε, βγαίνουν έξω και λένε τα νέα τους. Μέσα στους τρεις αυτούς μήνες της συμμετοχής του, έμαθε πάρα πολλά για τη μαγειρική, πήρε πολύτιμα μαθήματα, όπως πειθαρχία, αφού έπρεπε να μένει σε ένα σπίτι επί τρεις μήνες με τόσα άγνωστα άτομα και για εκείνον ήταν πολύ σημαντικό που τα κατάφερε, γιατί δεν αντέχει να μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο και νιώθει ότι πνίγεται. Όντως...Βγάζει μια ένταση η κλεισούρα...Ακούγεται η μονοτονία...Δεν υπάρχει ισορροπία ρε παιδί μου!
Έχετε κάνει κράτηση; Εξηγεί ότι του έχουν γίνει προτάσεις του "αέρα" μέσω τρίτων, για δουλειά σε εστιατόρια και κανείς δεν του έχει πει "έλα εδώ εσύ, αύριο ξεκινάς στο μαγαζί". Ξέρει ότι πρέπει εκείνος να ζητήσει δουλειά και πιστεύει ότι, ο κόσμος μπορεί να νομίζει πως την έχουν ψωνίσει με τη μαγειρική, παρότι το επίπεδό τους δεν είναι το καλύτερο και γι' αυτό και δεν υπάρχει βροχή προτάσεων. Εκείνος δεν θέλει να δουλέψει οπουδήποτε και γνωρίζει ότι τα καλά μαγαζιά δεν είναι παραπάνω από δέκα - δεκαπέντε. Θα πήγαινε οπωσδήποτε σε μαγαζιά όπως, η Σπονδή και το Βαρούλκο, αλλά μέχρι στιγμής, δεν το έχει κυνηγήσει. Διαβάσαμε χθες ότι "έκλεισες" με τον όμιλο "Καστελόριζο"...Για πες...Αληθεύει; Τους κυνήγησες ή απλά βρέθηκαν στο δρόμο σου;
TV or not TV? Ξεκαθαρίζει ότι δεν του έχουν προτείνει να κάνει τηλεοπτική εκπομπή με οδοιπορικά, ακούει, όμως, συχνά τέτοιες φήμες και εκείνος δεν θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια πρόταση. Φυσικά, προς το παρόν, η προτεραιότητά του είναι η μαγειρική, αν και, θα προτιμούσε να συνδυάσει μαγειρική με τηλεόραση. Όλο "ναι μεν αλλά" είστε Γιάννη... Come on!

Ξέρω τι έκανες πριν το Master Chef! Πριν το Master Chef σπούδαζε στα Χανιά, μηχανικός φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια για να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Παράλληλα, τα καλοκαίρια δούλευε ως skipper (καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια) και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας. Επίσης, από τα 12 του χρόνια, εργαζόταν στην επιχείρηση που έχει η οικογένειά του στο Ρέθυμνο, μια σχολή καταδύσεων (φιλότιμο παιδί!). Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, σαν τον πατέρα του, αλλά στα 16 του, άρχισε να ανακατεύεται και να μπαίνει μέσα στην κουζίνα και έτσι απέκτησε το μικρόβιο της μαγειρικής. Στην αρχή δίσταζε, γιατί το θεωρούσε υποτιμητικό σαν επάγγελμα και επειδή το μαγείρεμα θεωρείται γυναικεία δουλειά, αισθανόταν άβολα. Στο τέλος όμως, συνειδητοποίησε, ότι σημασία έχει να κάνεις αυτό που σου αρέσει και έτσι, γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής. Και μετά, έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Ερωτικά μπερδέματα. Δηλώνει ότι είναι αρκετά ντροπαλός με τις γυναίκες και δεν είναι από τους άντρες που θα πάνε να την πέσουν με τη μία σε μια κοπέλα, άρα δεν έχει κάνει ποτέ εκείνος το πρώτο βήμα (μήπως περιμένετε να σας την πέσει με τη μία εκείνη;). Εξηγεί ότι όταν μια κοπέλα δείχνει ότι σε θέλει, όταν κοιτάζει επίμονα, τότε έμμεσα κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση και προετοιμάζει το έδαφος. Αλλά αυτός, ούτε τότε προχωράει, γιατί ίσως, να φοβάται την απόρριψη! Θεωρεί αυτόν τον τρόπο προσέγγισης υποτιμητικό και συνήθως γνωρίζει κοπέλες μέσω κοινών φίλων (εκεί τουλάχιστον κάνεις το πρώτο βήμα ή πάλι η άλλη το "τρέχει";). Μας λέει ότι εδώ και δύο μήνες είναι μόνος του, γιατί είχε μια σχέση, που όμως διαλύθηκε μόλις βγήκε από το Master Chef, καθώς εκείνη μένει μόνιμα και εργάζεται στο Ρέθυμνο, οπότε δεν μπορεί να έρχεται στην Αθήνα και εκείνος από την πλευρά του δεν μπορεί να πηγαίνει στην Κρήτη, γιατί έχει άλλες δουλειές εδώ (ποιές;). Ο Γιάννης δεν προτιμάει να κάνει απαραίτητα σχέσεις, αφού έχουν υπάρξει περίοδοι, που ήταν από εδώ κι από εκεί και κάποιες άλλες που ήταν αποκλειστικά με μια γυναίκα (για ντροπές κάτι μας λέγατε πριν όμως!). Δεν έχει απατήσει ποτέ, θεωρεί πολύ άσχημο κάτι τέτοιο και όσες φορές έκανε σχέση ήταν πιστός. Πάντως παραδέχεται ότι χρειάζεται κάποιον για να τον συμπληρώνει. Βέβαια, από την άλλη, δεν είναι τύπος που λέει το "για πάντα" γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι πολύ ανισόρροπος και θέλει να ξεφεύγει και άσε που είναι πολύ σκληρό για τον άλλο που θα το ακούσει, αν μετά το μετανιώσεις και του το πάρεις πίσω (σωστά!). Προτιμάει να τον χωρίζουν, παρά να τις χωρίζει αυτός, γιατί δεν θέλει τις ευθύνες και δεν του αρέσει να είναι εκείνος που θα τελειώσει μια σχέση, ακόμα και αν δεν θέλει πια. Προτιμά να του την "πέφτουν", να τον κυνηγούν, να τον χωρίζουν...Κάτι άλλο; Είστε άνετα;  

Πηγή: Down Town (Αλέξανδρος Πρίφτης)